Dalmacija - Šibenik

Raj za jahtaše

Kristalno čiste vode šibenske regije ukrašava 240 predivnih otočića i grebena, a svaki od njih poziva vas da ih posjetite na

svojoj jadranskoj pustolovini.

 

Netaknuti pejzaži kornatskog arhipelaga ili zadivljujući slapovi i jezera rijeke Krke u tim dvama nacionalnim parkovima dva su

mjesta koja na svojem putovanju ne smijete zaobići.

PUTOVANJE DUGO 1000 OTOKA

Kamo ići

1
POI image

Katedrala sv. Jakova u Šibeniku

Šibenska je katedrala jedinstveni spomenik europske sakralne arhitekture i uvrštena je na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Ukrašena je sedamdeset i dvjema u kamenu isklesanim glavama i najvažnije je hrvatsko arhitekturno ostvarenje iz 15. i 16. stoljeća.

2
POI image

Kninska tvrđava na brdu Spas

Ta vojna utvrda nastala na ranohrvatskome kulturnom nasljeđu iz 9. stoljeća nalazi se na južnom dijelu brda Spas koje dominira nad Kninom i njegovom okolicom. Sa svih strana tvrđave pruža se zadivljujući pogled. 

3
POI image

Kornati

Nacionalni park Kornati sastoji se od 89 nenaseljenih otoka, otočića i hridi koji su razmješteni na samo 70 četvornih kilometara.

4
POI image

Krapanj – Brodarica

Krapanj je najmanji, najniži i najnaseljeniji otok na Sredozemlju, površine samo 0,36 četvornih kilometara i prosječne nadmorske visine od 1,5 metara. Poznat je po tradiciji izlova i prerade morskih spužvi, a udaljen je 300 metra od kopna gdje se nalazi selo Brodarica.

5
POI image

Krka

Sa svojih sedam sedrenih slapova, ukupnom visinom pada od 242 metra te najvećom sedrenom barijerom u Europi, Skradinskim bukom, Nacionalni park Krka prirodni je i kraški fenomen. Obavezno posjetite i otočić Visovac s franjevačkom crkvom i samostanom.

6
POI image

Skradin

Udaljen 15 kilometara od Šibenika, Skradin je romantičan mediteranski grad uskih isprepletenih ulica, lukova i stubišta, smješten na ulazu u Nacionalni park Krka. Ima povijest dugu 2000 godina o čemu svjedoče obližnja važna arheološka nalazišta.