Dalmacija - Šibenik

Raj za jahtaše

Kristalno čiste vode šibenske regije ukrašava 240 predivnih otočića i grebena, a svaki od njih poziva vas da ih posjetite na

svojoj jadranskoj pustolovini.

 

Netaknuti pejzaži kornatskog arhipelaga ili zadivljujući slapovi i jezera rijeke Krke u tim dvama nacionalnim parkovima dva su

mjesta koja na svojem putovanju ne smijete zaobići.

PUTOVANJE DUGO 1000 OTOKA

Kamo ići

1
POI image

Dinara

Dinara je jedna od najzanimljivijih hrvatskih planina. Njezina nekoliko stotina metara visoka jugozapadna stijena svojom veličinom zadivljuje i privlači poglede svakog tko ju promatra iz podnožja, a posebnu joj ljepotu istodobno osiguravaju bogate cvjetne livade i šume.

2
POI image

Katedrala sv. Jakova u Šibeniku

Šibenska je katedrala jedinstveni spomenik europske sakralne arhitekture i uvrštena je na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Ukrašena je sedamdeset i dvjema u kamenu isklesanim glavama i najvažnije je hrvatsko arhitekturno ostvarenje iz 15. i 16. stoljeća.

3
POI image

Kninska tvrđava na brdu Spas

Ta vojna utvrda nastala na ranohrvatskome kulturnom nasljeđu iz 9. stoljeća nalazi se na južnom dijelu brda Spas koje dominira nad Kninom i njegovom okolicom. Sa svih strana tvrđave pruža se zadivljujući pogled. 

4
POI image

Kornati

Nacionalni park Kornati sastoji se od 89 nenaseljenih otoka, otočića i hridi koji su razmješteni na samo 70 četvornih kilometara.

5
POI image

Krapanj – Brodarica

Krapanj je najmanji, najniži i najnaseljeniji otok na Sredozemlju, površine samo 0,36 četvornih kilometara i prosječne nadmorske visine od 1,5 metara. Poznat je po tradiciji izlova i prerade morskih spužvi, a udaljen je 300 metra od kopna gdje se nalazi selo Brodarica.

6
POI image

Krka

Sa svojih sedam sedrenih slapova, ukupnom visinom pada od 242 metra te najvećom sedrenom barijerom u Europi, Skradinskim bukom, Nacionalni park Krka prirodni je i kraški fenomen. Obavezno posjetite i otočić Visovac s franjevačkom crkvom i samostanom.

7
POI image

Otok Prvić

Otok Prvić, pokriven mediteranskom makijom, vinogradima i maslinicima sa slikovitim uvalama smjestio se u šibenskom arhipelagu u blizini Vodica.

8
POI image

Otok Zlarin

Idilički netaknuta priroda, guste borove šume, raznovrsne plaže te mnogobrojne skrivene manje i veće uvale oduševit će svakog izletnika i turista.

9
POI image

Plaža Slanica

Ova pješčana plaža s betoniranim i stjenovitim dijelovima i plitkim morem savršena je kulisa igračima “picigina”.

10
POI image

Primošten

Nekad otok, Primošten je sačuvao atmosferu i sva arhitektonska obilježja srednjovjekovnog mediteranskog ribarskog naselja.

11
POI image

Skradin

Udaljen 15 kilometara od Šibenika, Skradin je romantičan mediteranski grad uskih isprepletenih ulica, lukova i stubišta, smješten na ulazu u Nacionalni park Krka. Ima povijest dugu 2000 godina o čemu svjedoče obližnja važna arheološka nalazišta.

11
POI image

Velebit

Jedinstveni krški oblici, krajolik i flora i fauna nadahnuli su UNESCO da cjelokupno područje Parka prirode Velebit proglasi svjetskim rezervatom biosfere. Sjeverni dio parka najatraktivniji je, a poznat je po vrhovima Hajdučki i Rožanski kukovi te po Velebitskom botaničkom vrtu.

12
POI image

Venecijanski obrambeni sustav 16. i 17. stoljeća

Obrambeni sustav Zadra i šibenska utvrda sv. Nikole na UNESCO-ovu su popisu svjetske baštine kao dvije od šest komponenti transnacionalnog serijskog kulturnog dobra „Venecijanski obrambeni sustav 16. i 17. stoljeća”.

13
POI image

Vransko jezero

Za one koji više vole manje naporne oblike uživanja u prirodi kao stvoren je Park prirode Vransko jezero. Njega čini najveće hrvatsko jezero s okolnim prostorom, smješteno sasvim blizu mora.