Dalmacija - Šibenik

Raj za jahtaše

Kristalno čiste vode šibenske regije ukrašava 240 predivnih otočića i grebena, a svaki od njih poziva vas da ih posjetite na

svojoj jadranskoj pustolovini.

 

Netaknuti pejzaži kornatskog arhipelaga ili zadivljujući slapovi i jezera rijeke Krke u tim dvama nacionalnim parkovima dva su

mjesta koja na svojem putovanju ne smijete zaobići.

PUTOVANJE DUGO 1000 OTOKA

Kamo ići

1
POI image

Dinara

Dinara je jedna od najzanimljivijih hrvatskih planina. Njezina nekoliko stotina metara visoka jugozapadna stijena svojom veličinom zadivljuje i privlači poglede svakog tko ju promatra iz podnožja, a posebnu joj ljepotu istodobno osiguravaju bogate cvjetne livade i šume.

2
POI image

Katedrala sv. Jakova u Šibeniku

Šibenska je katedrala jedinstveni spomenik europske sakralne arhitekture i uvrštena je na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Ukrašena je sedamdeset i dvjema u kamenu isklesanim glavama i najvažnije je hrvatsko arhitekturno ostvarenje iz 15. i 16. stoljeća.

3
POI image

Kninska tvrđava na brdu Spas

Ta vojna utvrda nastala na ranohrvatskome kulturnom nasljeđu iz 9. stoljeća nalazi se na južnom dijelu brda Spas koje dominira nad Kninom i njegovom okolicom. Sa svih strana tvrđave pruža se zadivljujući pogled. 

4
POI image

Kornati

Nacionalni park Kornati sastoji se od 89 nenaseljenih otoka, otočića i hridi koji su razmješteni na samo 70 četvornih kilometara.

5
POI image

Krapanj – Brodarica

Krapanj je najmanji, najniži i najnaseljeniji otok na Sredozemlju, površine samo 0,36 četvornih kilometara i prosječne nadmorske visine od 1,5 metara. Poznat je po tradiciji izlova i prerade morskih spužvi, a udaljen je 300 metra od kopna gdje se nalazi selo Brodarica.

6
POI image

Krka

Sa svojih sedam sedrenih slapova, ukupnom visinom pada od 242 metra te najvećom sedrenom barijerom u Europi, Skradinskim bukom, Nacionalni park Krka prirodni je i kraški fenomen. Obavezno posjetite i otočić Visovac s franjevačkom crkvom i samostanom.

7
POI image

Otok Prvić

Otok Prvić, pokriven mediteranskom makijom, vinogradima i maslinicima sa slikovitim uvalama smjestio se u šibenskom arhipelagu u blizini Vodica.

8
POI image

Otok Zlarin

Idilički netaknuta priroda, guste borove šume, raznovrsne plaže te mnogobrojne skrivene manje i veće uvale oduševit će svakog izletnika i turista.

9
POI image

Plaža Slanica

Ova pješčana plaža s betoniranim i stjenovitim dijelovima i plitkim morem savršena je kulisa igračima “picigina”.

10
POI image

Plaže na Kornatima

Lunarni pejzaži Kornatskih otoka idealna su destinacija za „robinzonski“ turizam. Bezbrojne uvale stotina otoka zaštićenih statusom nacionalnog parka, neodoljive su jedriličarima. Kornatske plaže raj su roniocima, nautičarima i svima koji žele uživati u osami.

11
POI image

Primošten

Nekad otok, Primošten je sačuvao atmosferu i sva arhitektonska obilježja srednjovjekovnog mediteranskog ribarskog naselja.

12
POI image

Skradin

Udaljen 15 kilometara od Šibenika, Skradin je romantičan mediteranski grad uskih isprepletenih ulica, lukova i stubišta, smješten na ulazu u Nacionalni park Krka. Ima povijest dugu 2000 godina o čemu svjedoče obližnja važna arheološka nalazišta.

2
POI image

Velebit

Jedinstveni krški oblici, krajolik i flora i fauna nadahnuli su UNESCO da cjelokupno područje Parka prirode Velebit proglasi svjetskim rezervatom biosfere. Sjeverni dio parka najatraktivniji je, a poznat je po vrhovima Hajdučki i Rožanski kukovi te po Velebitskom botaničkom vrtu.

14
POI image

Venecijanski obrambeni sustav 16. i 17. stoljeća

Obrambeni sustav Zadra i šibenska utvrda sv. Nikole na UNESCO-ovu su popisu svjetske baštine kao dvije od šest komponenti transnacionalnog serijskog kulturnog dobra „Venecijanski obrambeni sustav 16. i 17. stoljeća”.

15
POI image

Vransko jezero

Za one koji više vole manje naporne oblike uživanja u prirodi kao stvoren je Park prirode Vransko jezero. Njega čini najveće hrvatsko jezero s okolnim prostorom, smješteno sasvim blizu mora.