Hotel Alhambra

Hotel Alhambra

Bezvremenski luksuz za odmor iz snova

Otok Lošinj je oduvijek prekrasno mjesto blage klime i slikovitih vizura, ali to već dugo nije tajna. Kako su sredinom 19. stoljeća Beč i Pešta dobili željeznički put do mora, tako se Lošinj počeo otkrivati luksuznoj, elitnoj klijenteli iz centara moći tadašnje Europe koja ga je zavoljela na prvi pogled, a čak su i iz carskog dvora ovamo dolazili na prepisane kure slanog morskog zraka i mira.

 

Habsburški nadvojvoda Karlo Stjepan je upravo zbog ugodne klime Lošinj odabrao za mjesto svog ljetnikovca i dao je pošumiti otok s više od 200 vrsta crnogorice, među kojima se posebno ističe alepski bor, biljka sa specifičnim blagotvornim svojstvima koja krasi mnoge bogate, zaklonjene uvale Lošinja. U uvali Čikat, najljepšoj od mnogih takvih na Lošinju, smješten je hotel Alhambra, mjesto gdje stari glamur Mediterana i dalje živi. Alhambra je stvorena u mašti Alfreda Kellera, renomiranog austrijskog arhitekta koji je svuda po svijetu ostavio traga kroz svoje jednostavne, elegantne hotele koji pomiruju modernizam i tradiciju, uklopljene u prirodi. Alhambra je, pod budnim okom Kellera, sagrađena 1912. na samoj obali mora i u stilu mediteranske vile, za barunicu Gabrielle Kersner, rođ. Gregory.

 

Od samog početka Hotel Alhambra bio je mjesto profinjenog luksuza, svojevrsni salon i mjesto druženja tadašnje intelektualne i kulturne elite. U to vrijeme u Alhambri su odsjedali brojni veliki svjetski filozofi, glazbenici i političari koji su do kasno u noć na verandi hotela raspredali o zanimljivim temama.

Iskustva koja se ovdje nude brojna su i skrojena za sva osjetila. Rijetka vina i vrhunska hrana mogu se kušati u restoranu Alfred Keller. Jela tamo pripremaju od najboljih domaćih namirnica poput kvarnerskih škampi, paškog sira ili creske janjetine i restoran se ponosi priznanjem renomiranog francuskog gastro vodiča Gault Millaua. Na vinskim masterclassovima vrhunski enolozi će vas upoznati s okusima fantastičnih vina i podučit će vas kako cijeniti raznolikost vinskih sorti. Tradicija nekadašnjih salonskih rasprava o relevantnim temama nastavlja se i danas i još se uvijek ovdje mogu čuti mišljenja globalnih stručnjaka u svojim poljima... ili pak operni nastup kakvog velikana klasične glazbe. U nagrađivanom SPA-u hotela Alhambre opustite se profinjenim i posebno osmišljenim tretmanima i ritualima koji vraćaju ravnotežu duha i tijela, koristeći mirise i arome Lošinja. Sva ljepota prirode lošinjskog arhipelaga ipak se najbolje doživljava iz ptičje perspektive - gostima Alhambre je zato na raspolaganju privatni zrakoplov.

Hotel Alhambra
Hrvoje Serdar / Jadranka hoteli d.o.o.

Hotel Alhambra, ovo elegantno zdanje u kojemu se u ljepšim stvarima uživa već dulje od stoljeća, mjesto je bogato iskustvima koje nudi, pa makar i samo na trenutak, istinski i bezvremenski glamur Mediterana.

Kontakt

Čikat 16
Mali Lošinj
51550
Kvarner